Европски економски дунавски форум „Паметни градови“

with Нема коментара

Привредна комора Србије у сарадњи са Аустријским економским сенатом по први пут организује Европски економски дунавски форум под називом „Паметни градови“, у понедељак, 31.10.2016. године у Амфитеатру Спортско-пословног центра Војводина – СПЕНС у Новом Саду.

Циљ одржавања овог Форума јесте да се домаћа привреда и заинтересована јавност упознају са концептом „паметних градова“ на бази најбољих искустава у различитим привредним секторима. Процењује се да ће до 2050. године у градовима живети неколико милијарди људи, што доноси велике изазове у циљу побољшања услова живота у урбаним срединама, као и раст локалних економија.

Након уводних речи председника Привредне коморе Србије, Марка Чадежа, на форуму „Паметни градови“ председник Аустријског економског сената др Ерхард Бусек говориће о значају унапређења регионалне сарадње у Дунавском региону кроз призму „паметних градова“. Скупу ће се потом обратити реномирани стручњаци из региона и читавог света, а презентацију „Београд – ПАМЕТАН ГРАД на две европске реке“ одржаће др Жаклина Глигоријевић из Урбанистичког завода Београда.

Преузето са rpkns.com